Vertrouwens contact persoon

Hallo vrijwilligers, ouders, leden en begeleiders van SSVG,

Ik ben Chrisstien Dollekamp,  zwemmer, vrijwilliger van Zwem- en poloclub Steenwijk 1934. Ik ben ouder van twee volwassen kinderen en getrouwd met Casper. Ik heb diverse bestuurlijke functies vervuld.

De besturen van Steenwijk ’34 en SSVG hebben een onderlinge afspraak gemaakt voor wederzijdse ondersteuning bij de afwikkeling en voorkoming  van ongewenst gedrag. Ik ben door de voorzitter van de SSVG, Hilda Viel, gevraagd voor de functie van VCP.

VCP betekent Vertrouwens Contact Persoon. Een aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag of voor als je er met iemand over wil praten. Ongewenst gedrag tegen jezelf of een ander. Volgens de afspraak met het bestuur van de SSVG is de VCP onafhankelijk ondersteuner aan het bestuur en de leden: Wordt de juiste lijn gevolgd en zit het bestuur op de goede weg. Leidraad zijn de opgestelde regels en taakomschrijving zoals de overkoepelende sportbond aangeeft.

Ik onderzoek geen meldingen, maar zorg dat de melder handvatten krijgt om de beste oplossing te vinden tegen het ongewenste gedrag.

Ongewenst gedrag is gedrag waar jij of een ander zich niet veilig voelt. Iedereen wil zich veilig voelen in de sportomgeving. Meldt het als dat niet het geval is of je signalen krijgt, dat dat niet het geval is. Ongewenst gedrag kan gaan van berichtjes, via de mail die je niet wil hebben, tot seksuele intimidatie. Dat kan gaan over bijnamen of liefkozingen tot daadwerkelijk misbruik.

Praat er over. Blijf er niet mee zitten.

Chrisstien Dollekamp

Bereikbaar op telefoonnummer : +31 (0)6 53851351

Of via de mail: chrisstien.dollekamp@gamil.com